SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Herr
Vi lägger en fin helg bakom oss!
2022-01-24 11:00

En tuff helg med mängder av matcher! A-laget spelade i fredags mot Kusten på hemmaplan i division 3 och B-laget spelade både lördag och söndag matcher mot Halmstad i division 4. 

 

Tvååker - Kusten 10-7

Under fredagen tog vi emot Kusten på hemmaplan i division tre. Vårt A-laget är placerat på en andraplats i tabellen medans Kustens division 3 lag ligger i de nedre regionerna. 

Att det skiljde några placeringar var mellan laget var också något som syntes på matchbilden där vi direkt tar tag i taktpinnen och börjar rulla boll. Kusten backar hem och det är uppenbart att de vill spela kontringsspel. 

 

Vi tar ledningen i första perioden genom Martin Warefelt och utökar sedan ledningen i första perioden genom Johannes Gunnarsson efter en fin assist av Tim Emilsson. Första perioden slutar 2-0 något som vi inte riktigt känner oss tillfreds med då vi har flera fina lägen. 

 

En bit in i andra perioden utökar vi till 3-0 genom Christoffer Lindberg. Några minuter senare reducerar Kusten till 3-1 och ytterligare några minuter senare gör de även 3-2. Trots att Kusten närmar sig resultatmässigt har vi fortfarande kontroll på spelet och lyckas även pricka in 4-2 genom Johannes. I andra periodens sista sekund lyckas Kusten reducera ytterligare en gång och vi går till pausvila med en 4-3 ledning. I tredje perioden öppnar vi starkt och Adam Totevski smäller in 5-3. Därefter svänger matchen flera gånger. Kusten reducerar till 5-4 och minuten senare zorrar Christoffer Lindberg in sitt fjärde(!!!) mål(dock 2 bortdömda). Strax efter 6-4 målet lyckas Kusten återigen göra mål och det börjar nu bli lite nerv i laget. Vi tar tag i spelet igen och Isak Wiik utökar till 7-5 och sedan gör Martin Warefelt sitt andra för kvällen och vi har nu en 8-5 ledning som känns relativt trygg. Kusten lyckas återigen reducera efter slarv i vår uppspelsfas. Därefter kliver Isak Wiik åter till handlingarna och bankar in 9-6 med 2 minuter kvar att spela. Kusten lyckas återigen reducera en gång innan Wiik gör ytterligare ett mål, denna gången i tom målbur.

 

Målskyttar: 

Isak Wiik 3, Martin Warefelt 2, Johannes Gunnarsson 2, Christoffer Lindberg 2 och Adam Totevski.

 

Till matchens lirare valdes Andreas Strandberg(bilden) efter ett extremt starkt backspel. 

 

Tvååker B - Halmstad 10-5

Under lördagen spelade b-laget hemmamatch mot Halmstad i division 4. 

Siffrorna skrevs till 10-5 efter en riktigt fin laginsats. 

 

Målskyttar: 

Martin Warefelt 2, Emil Zander 2, Jonatan Alvarson 2, Aron Ivarsson, Andrea Strandberg, Simon Ferm och Tim Emilsson.

 

Halmstad - Tvååker B 5-10

Under söndagen åkte b-laget till Halmstad för att åter igen möta Halmstad i herrarnas division 4. Återigen går Tvååker segrande ur striden med exakt samma siffror som gårdagen, 10-5. 

 

Målskyttar: 

Simon Ferm 3, Oskar Persson 2, Axel Svensson 2, Lukas Nilsson, Johannes Gunnarsson och Adam Totevski. 

 

Såhär kommenterar tränare, Anton Samuelsson om helgen som varit.

- Skönt med 9 poäng på tre dagar. Fantastisk moral i laget vilket gör det lättare att vinna. Vi spelar ingen bländande innebandy i någon av matcherna egentligen men resultaten får vi med oss vilket är skönt även när man inte spelar på högsta förmågan. 

Slutligen vill jag tacka hela laget och alla som ställt upp runt omkring vid denna tuffa helgen. Många matcher som gjort det tufft och det har såklart slitit på spelarna. Nu blir det lugnare träning under måndagen och sedan ska vi nog kunna fira helgens segrar med något skoj efter onsdagsträningen. 

Viskadalen - Tvååker 5-6
2021-12-20 16:49

Under söndagseftermiddagen hände serien och herrlaget tog sig till Horred för match mot Viskadalen. Vi möttes i seriepremiären och tog då en komfortabel seger med 8-2. 

Då vi fått lite återbud under veckan åkte vi med 10 utespelare och en målvakt vilket är lite tunnare än vi brukar. Vi går dock ut och gör en fin första period och leder efter första perioden med 4-0. I början av andra perioden åker vi på en utvisning och Viskadalen lyckas reducera i powerplay. Repliken väntar inte utan Linus Paulsson smäller upp 5-1 målet i bortre krysset bara 27 sekunder efter Viskadalens reducering. 
En stund senare reducerar Viskadalen ännu en gång men även denna gången gör vi ett snabb replik genom Isak Wiik, 2-6. I slutet av andra tappar vi lite fokus och börjar slarva och ta dumma beslut. Det gör att Viskadalen bjuds in i matchen genom att först göra 3-6 och sedan 4-6 precis innan periodpaus. 

Tredje perioden inleder med ett nytt mål av Viskadalen efter bara 46 sekunder, 5-6. Efter Viskadalens mål händer inte så mycket utan spelet går utan några direkta chanser till något utav lagen. Med 6 minuter kvar av perioden åker vi ut på en tvåa. I boxplayet tar Christoffer Lindberg bollen och lyckas döda väldigt mycket tid och Viskadalen tar

sig inte till några chanser. Spelet fortlöper utan mål och matchen slutar med seger med 5-6 och nu tar vi lite välförtjänt vila som serietvåa!

 

Målskyttar:

Isak Wiik, 3

Adam Totevski 2

Linus Paulsson 1 

 

hatten för matchens lirare får Adam Totevski!

New Body leverans
2021-12-07 21:20

Er New Body beställning är klar för avhämtning på torsdag 17-19 i Medborgsrhuset i Tvååker.
Vi önskar att så många som möjligt av er kan hämta er beställning under denna tid. Kan ni inte det så försök att lösa det med någon annan. 

Tillsammans gjorde vi en grym försäljning, riktigt bra jobbat!

Korvkalas 🌭🌭
2021-11-21 21:59

Dubbla vinster = Korv med bröd

När herrarna vinner i både Div 3 och Div 4 bjuder tränarna på korv med bröd till laget.

Under de senaste åren har föreningen inte varit bortskämda med en massa vinster, men i helgen vann alla våra seriespelande lag.   Bra jobbat allihopa! ⭐Herr div3, div4, Dam, P06-07, P08,09⭐

På onsdag 19.45 bjuder herrarna in alla vinnande lag till deras korvkalas, föreningen bjuder på korv.

Hoppas att ni vill kika förbi, vi ses i kiosken i Tvååkers Idrottshall!

Vinberg borta
2021-11-14 21:52

Tvååkers herrar reste under söndagkvällen till Vinbergs idrottshall för en av säsongens tuffaste bortamatcher mot topplaget vinberg. Matchen vanns med 2-10 efter en riktig kanoninsats men fick ett tråkigt avslut då matchen fick avbrytas tidigt i tredje perioden efter att vår spelare, Philip Lilliehöök blivit liggande efter en huvudskada. 

 

Första perioden (2-5)

Vi gör en fin uppvärmning och känns heta när domaren blåser igång matchen. Heta är vi också då Elias Sibelius och Martin Warefelt lyckas sätta press på vinbergs backar och vinna bollen i anfallszon, dock inget mål i den sekvensen. 0-1 målet dröjde dock inte länge då Isak Wiik slår upp bollen till Christopher Lindberg på högerkanten, Christopher slår vidare bollen på ett tillslag till Adam Totevski som sätter dit ledningsmålet. Två minuter senare är samma spelare inblandade i ett nytt mål då Christopher återigen hittar Adam som kan lägga in bollen i öppen kasse, 0-2. Vinberg reducerar dock efter fem minuter med ett skott från back. Vinberg lyckas också kvittera på en retur och efter drygt tio minuter står det 2-2. 
Då kliver Adam återigen in i handlingarna och även denna gången assisterad av Christopher Lindberg. En stund senare åker Ludwig Ljunggren ut på en utvisning och i vårt boxplay är Martin och Elias påpassligt framme och kontrar in 2-4. Ytterligare ett mål görs innan periodpaus och då i ett riktigt mönsteranfall där Adam hittar ner till Christopher som gör sin fjärde assist för kvällen när han hittar in till Isak Wiik som sätter dit 2-5.

 

Andra perioden (0-4). 

Vi inleder starkt i andra perioden och lyckas trycka ner Vinberg med våra långa anfall och med fint tålamod i anfallen. Efter två minuter får det resultat då Jesper Andersson kliver in och tar ett avslut från mittpunkten, bollen tar på någon eller något och styrs in och vi leder då med 2-6. Vi pumpar på och fortsätter spela precis som vi pratat om, med hög press, långa anfall och framförallt nogrannhet i både anfall- och försvarsspel. Philip Lilliehöök blir utvisad efter en otillåten trängning men återigen gör vi ett kanonjobb i boxplay. Ett så bra boxplay att Vinberg drar på sig en utvisning och vi får powerplay. I följande powerplay gör Isak Wiik mål med ett grymt fint avslut, denna gången assisterad av Tim Emilsson. Vi är inte klara där utan hinner med både 2-8, genom Tobbe Persson och 2-9 genom Christopher Lindberg innan perioden är slut. 

 

Tredje perioden (0-1, avbruten)

Vi har knappt hunnit fylla klart flaskorna innan vi har utökat ledningen i första minuten av tredje perioden, Isak Wiik gör mål assisterad av Christopher Lindberg (vem annars?!). Perioden och matchen får dock ett väldigt tråkigt slut då Philip Lilliehöök faller till golvet och blir liggandes. Ambulans tillkallas men det tar lång tid innan den är på plats och lagen bestämmer sig för att avbryta matchen men låta resultatet kvarstå. 

Vi önskar Philip ett snabbt tillfrisknande och hoppas att det inte är något allvarligt. 

 

 

 
Våra sponsorer
Stöd Tvååkers IBK
Träna med oss!