SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Herr

Verksamhetspolicy Senior

I Tvååker Innebandy bedriver vi en verksamhet som är öppen och välkomnande för alla och som anpassas efter gruppens ambition och förmåga. I vår förening har vi stor betoning på glädje och gemenskap men även utveckling på och utanför planen är en viktig del. Vi vill fostra spelare till goda medmänniskor och bra lagkamrater. Rörelse, välbefinnande och ökad fysisk aktivitet är också viktiga delar. Tävlingsresultaten ger viktig stimulans, men trivsel, samhörighet, kamratskap och välbefinnande ska vara tongivande. I Tvååker Innebandy ska man kunna vara med hela livet.
I vår förening arbetar vi för att alla oavsett kön ska ha samma möjligheter att vara med, få inflytande över och utvecklas i föreningens verksamhet, vi gör aldrig skillnad på dam och herrlag.

MÅL OCH UTVECKLINGSPLAN

Föreningen har en mål-och utvecklingsplan för seniorverksamheten, denna plan utvärderas och revideras efterhand, detta görs av styrelse och seniortränare. Lagen själva sätter upp interna mål som ska gå hand i hand med föreningens mål.

MEDLEMSAVGIFT/TRÄNNGSAVGIFT
För att få delta i föreningens verksamhet ska medlemsavgift och träningsavgift betalas. I samband med säsongsuppstart får alla spelare en anmälningslänk, där man väljer om man ska deltaga eller inte. Ska man deltaga får man direkt alternativ för betalning. Avgiften ska vara betald i god tid innan DM eller seriestart.
Medlemsavgift och träningsavgift fastställs på årsmötet, alla medlemmar har rösträtt och är välkomna att deltaga.

Inbetald medlemsavgift/träningsavgift återbetalas inte, men börjar man spela efter årsskiftet kan träningsavgiften halveras.

Föreningen har ett medlemserbjudande för seniorer. Om man ordnar en ny sponsor på 5000 kronor eller mer och där avtalet skrivs på 3 år så erbjuder vi en reducerad träningsavgift.:
1:a året får hela träningsavgiften betald
2:a året får halva träningsavgiften betald
3:e året får halva träningsavgiften betald

ÖVRIGA ÅTAGANDE
Som seniorspelare i vår förening åtar man sig att deltaga i någon form av arrangemang för att dra in pengar. Anordnas det inget arrangemang som föreningen kan hjälpa till på, blir det istället någon form av försäljning.
Vid hemmamatcher är det lagets ansvar att ordna bemanningen i sekretariat och kiosk, hur detta läggs upp är upp till laget.
På föreningens ”att göra lista” finns önskemål om att dra igång någon form av fadderverksamhet, för seniorerna skulle det innebära att man någon gång under säsongen går ner och hjälper till på träning i ett ungdomslag.

FÖRSÄKRING
När medlemsavgiften är betald licensieras alla spelare, alla licensierade spelare har en olycksfallsförsäkring. Vid olycksfall ring Folksam, Råd och vård för idrottsskador, 020-441111, där får man hjälp med skadeanmälan.

DUBBELIDROTTANDE
I Tvååker Innebandy respekterar vi att spelare utövar andra idrotter. Vi tänker att all träning är träning! Det är alltså okej att börja träna innebandy när tex fotbollssäsongen är över, men vi ser gärna att man tränar 1 gång i veckan under perioderna när idrotterna krockar. Vi vill att våra spelare prioriterar innebandyn när serierna är igång.

MATERIAL
Alla spelare får ett matchställ, plus en uppvärmningströja vid säsongsstart, detta ställ är till låns under säsongen. När man tar emot kläderna skriver man på ett klädavtal, lämnar man inte tillbaka kläderna vid säsongens slut blir man betalningsskyldig.

Om reservställ behöver användas på någon match, lånas detta ställ vid just den matchen.

Målvakterna får ett målvaktsställ att använda under sin tid i föreningen. Stället består av tröja, byxor, hjälm och knäskydd, övrig utrustning står spelaren själv för.

Föreningen önskar att man bär föreningskläder på träning och till och från match. Föreningskollektionen finns alltid till försäljning hos XLNT-reklam eller via hemsidan.

TRIVSELKASSA
Varje spelare genererar pengar i lagets trivselkassa, dessa pengar ska användas till något gemensamt för laget. Aktiviteten bör inte ha något med innebandy att göra och ska syfta till att stärka gruppkänslan och utveckla individen. Pengarna ska användas inom föreningens verksamhetsår 1 maj- 30 april. Styrelsen föreslår trivselkassa i budgeten och fastslås på årsmötet

MATCHER/LAGUTTAGNINGAR
Föreningen strävar alltid efter att ha både A-lag och B-lag, detta för att vi lättare ska kunna få en bra övergång mellan ungdom och senior och för att alla ska få spela mycket matcher.

Representationslaget (A-laget)
Detta lag ska spela för att vinna, tränarna tar ut i sina ögon det ”bästa” laget, självklart beaktar man träningsnärvaro, prestationsförmåga, engagemang och personliga egenskaper som gynnar god laganda. När tränarna tar ut lag kan man samverka med lagkaptenerna, men övriga spelare blandas in så lite som möjligt.  
Om man spelar i A-laget, fyller man endast på i B-laget vid behov. Om behov finns ser vi det som en skyldighet för A-lagsspelarna att ställa upp i B-laget då och då.

Reservlaget (B-laget)
Detta lag spelar främst för utveckling, glädje och gemenskap. I detta lag spelar alla som är med och tränar och som inte spelar i representationslaget, sitter man på bänken i A-laget har man förtur i B-laget. Alla som tränar ska få spela match.

Under år när vi endast har ett lag i seriespel är det viktigt att vi ser till att alla som tränar får vara med och spela match. Eftersom önskan är att ha 2 lag måste vi se till att alla spelare känner sig delaktiga så att vi kan få ihop två lag till kommande säsong.

Tränarna ska kunna samtala med spelarna om laguttagningar och förklara varför de har tagit ut det laget eller har coachat på ett speciellt sätt. Spelarna har rätt att veta, och ledarna har rätt att sätta krav på sina spelare. 

MOBBNING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

Inom Tvååker Innebandy ska verksamheten bedrivas med största respekt för varje individ. Tvååker innebandy har nolltolerans för kränkningar och mobbning, ingen ska behöva känna sig kränkt, trakasserad eller mobbad. När det gäller detta läggs stort ansvar på varje individ, gruppen och tränarna. Eventuella problem som inte går att lösa inom laget tas upp med styrelse. Om problemen fortgår efter samtal kan det bli fråga om uteslutning.

NARKOTIKA OCH DOPNING
All användning av narkotika som inte är föreskriven av läkare för medicinskt bruk, är förbjudet i svensk lagstiftning. Skulle det komma till styrelsens kännedom att någon brukat narkotika i samband med föreningens verksamhet kommer styrelsen kontakta, förälder (om personen är under 18), polis eller sociala myndigheter.

Att använda dopingpreparat är förbjudet enligt svensk lag. Om det kommer till styrelsens kännedom att någon använt dopingpreparat kommer det att polisanmälas och personen stängs tillsvidare av från föreningens verksamhet.

Det är upp till spelaren själv att vid behov söka dispens via Riksidrottsförbundet för dopingklassade läkemedel som används för medicinskt bruk. Vi som förening kan hjälpa till med en sådan ansökan, men det är spelarens ansvar att ansökan görs. 

TOBAK
Inga ungdomar under 18 år får använda tobak inom vår verksamhet, gäller träningar, matcher, läger mm. Om någon snusar/röker tar ledaren ett samtal med denne att det inte är okej inom vår verksamhet.
För övriga över 18 år gäller sunt förnuft och tanken på att den vuxne ska vara en god förebild. Vi röker aldrig utanför en idrottshall, varken hemmahall eller på bortahall.

ALKOHOL
Inga ungdomar under 18 år får bruka alkohol i vår verksamhet, gäller träningar, matcher, läger mm. Om någon ungdom påträffats påverkad av alkohol i samband med föreningens verksamhet tar ledaren ett samtal med denne samt kontaktar förälder.
För övriga så används inte alkohol i samband med träningar och matcher. Skulle någon spelare komma till träning/match berusad, tas ett samtal med denne och styrelsen underrättas.

När man är klädd i föreningskläder företräder man Tvååker Innebandy. Det är aldrig okej att uppträda berusad på offentlig plats när man bär kläder med föreningens logga.

Om minderåriga deltar på lagfester ska vårdnadshavare informeras av ledare om att det förekommer alkohol. Ledare och lagkamrater bjuder inte minderåriga på alkohol. Har de med sig alkohol själva, tas inte det ifrån dem, även detta bör informeras till föräldrar.

I vår förening sker ingen inkilning av nya spelare, där det går ut på att dricka alkohol.

HEMSIDA OCH SOCIALA MEDIER
Tvååker Innebandy har en officiell hemsida, det är inte tillåtet att driva egna lagsidor på andra plattformar.

Tvååker Innebandy har ett officiellt Instagramkonto och Facebooksida. Vi vill att dessa kanaler ska visa hela vår verksamhet, men eftersom stort intresse finns kring våra seniorlag


kan inlägg från dessa lag gärna vara överrepresenterade.
Vi vill helst inte att lagen startar egna profiler på sociala medier, men finns önskemål om detta ska beslut tas i styrelsen.

Föreningen ser gärna att man har en eller två i laget som är ansvariga för att uppdatera hemsida och sociala medier. De ansvariga ska läsa igenom föreningens policy för sociala medier.

Som aktiv i Tvååker Innebandy ska man vara medveten om att man kan uppfattas som representant för Tvååker Innebandy även på sina privata hemsidor, forum eller sociala medier. Allt som kommuniceras offentligt ska ske med respekt för motståndare, domare och publik. I kommunikationen nedvärderar vi aldrig någon eller någons beteende.

UPPFLYTTNING AV UNGDOMSSPELARE

För föreningen är det svårt att behålla spelare upp i senioråldern, många tappar vi på vägen. Vi arbetar för att detta ska bli bättre på sikt. När vi slussar upp ungdomsspelare i seniorlaget vilar ett stort ansvar på seniorspelarna. Det är viktigt att de yngre känner sig välkomna och att de blir accepterade och sedda.
Vi kommer att implementera någon form av fadderverksamhet framöver.
 
SOM SENIORSPELARE I TVÅÅKER INNEBANDY VILL VI ATT DU:
¤ följer idrottens regler och föreningens policydokument
¤ bär klubbmärket med stolthet
¤ visar respekt och tar hänsyn till lagkamrater, ledare, motståndare och domare
¤ är en bra representant för Tvååker Innebandy i alla lägen och situationer
¤ ställer upp för lagkamrater, ledare och förening
¤ alltid gör ditt bästa utifrån dina förutsättning på träningar och matcher

 
Våra sponsorer
Stöd Tvååkers IBK
Träna med oss!