.
Herr

Vinberg borta
2021-11-14 21:52

Tvååkers herrar reste under söndagkvällen till Vinbergs idrottshall för en av säsongens tuffaste bortamatcher mot topplaget vinberg. Matchen vanns med 2-10 efter en riktig kanoninsats men fick ett tråkigt avslut då matchen fick avbrytas tidigt i tredje perioden efter att vår spelare, Philip Lilliehöök blivit liggande efter en huvudskada.

Första perioden (2-5)

Vi gör en fin uppvärmning och känns heta när domaren blåser igång matchen. Heta är vi också då Elias Sibelius och Martin Warefelt lyckas sätta press på vinbergs backar och vinna bollen i anfallszon, dock inget mål i den sekvensen. 0-1 målet dröjde dock inte länge då Isak Wiik slår upp bollen till Christopher Lindberg på högerkanten, Christopher slår vidare bollen på ett tillslag till Adam Totevski som sätter dit ledningsmålet. Två minuter senare är samma spelare inblandade i ett nytt mål då Christopher återigen hittar Adam som kan lägga in bollen i öppen kasse, 0-2. Vinberg reducerar dock efter fem minuter med ett skott från back. Vinberg lyckas också kvittera på en retur och efter drygt tio minuter står det 2-2.
Då kliver Adam återigen in i handlingarna och även denna gången assisterad av Christopher Lindberg. En stund senare åker Ludwig Ljunggren ut på en utvisning och i vårt boxplay är Martin och Elias påpassligt framme och kontrar in 2-4. Ytterligare ett mål görs innan periodpaus och då i ett riktigt mönsteranfall där Adam hittar ner till Christopher som gör sin fjärde assist för kvällen när han hittar in till Isak Wiik som sätter dit 2-5.

Andra perioden (0-4).

Vi inleder starkt i andra perioden och lyckas trycka ner Vinberg med våra långa anfall och med fint tålamod i anfallen. Efter två minuter får det resultat då Jesper Andersson kliver in och tar ett avslut från mittpunkten, bollen tar på någon eller något och styrs in och vi leder då med 2-6. Vi pumpar på och fortsätter spela precis som vi pratat om, med hög press, långa anfall och framförallt nogrannhet i både anfall- och försvarsspel. Philip Lilliehöök blir utvisad efter en otillåten trängning men återigen gör vi ett kanonjobb i boxplay. Ett så bra boxplay att Vinberg drar på sig en utvisning och vi får powerplay. I följande powerplay gör Isak Wiik mål med ett grymt fint avslut, denna gången assisterad av Tim Emilsson. Vi är inte klara där utan hinner med både 2-8, genom Tobbe Persson och 2-9 genom Christopher Lindberg innan perioden är slut.

Tredje perioden (0-1, avbruten)

Vi har knappt hunnit fylla klart flaskorna innan vi har utökat ledningen i första minuten av tredje perioden, Isak Wiik gör mål assisterad av Christopher Lindberg (vem annars?!). Perioden och matchen får dock ett väldigt tråkigt slut då Philip Lilliehöök faller till golvet och blir liggandes. Ambulans tillkallas men det tar lång tid innan den är på plats och lagen bestämmer sig för att avbryta matchen men låta resultatet kvarstå.

Vi önskar Philip ett snabbt tillfrisknande och hoppas att det inte är något allvarligt.