.
Herr

Kusten - Tvååker 6-7
2021-10-25 23:48

Det blev seger i måndagskvällens tuffa bortamatch mot Kusten. Hemmalaget besegrades med 6-7 efter en spännande tillställning.

Första perioden (2-3)

Vi tar direkt vid tekning tag i taktpinnen och styr tempot i matchen. Vi har långa böljande anfall och är nära att göra mål i de tre första bytena. I den tredje minuten kommer sedan målet, Elias Sibelius snappar upp bollen i mitten och serverar Martin Warefelt som lägger in 0-1 efter 3:19. Vi pumpar på och är nära att göra mål även i nästkommande byte. Några minuter senare bjuder vi dock in hemmalaget genom ett misstag på offensiv planhalva och Kusten är kliniska i sin kontring, 1-1. Kusten tar även ledningen minuten senare efter att vi gått bort oss i försvaret.

Tvååker fortsätter dock att trumma på och Isak Wiik bryter in från kanten och slungar upp kvitteringen, 2-2. I slutet av perioden tar vi även ledningen genom Tobias Persson framspelad av Kristoffer Stenberg.

Andra perioden (3-1)

I andra perioden inleder vi återigen piggast men lyckas inte få in bollen. Det dröjer fram till halva perioden är spelad då Ludwig Ljunggren på något mirakulöst sätt lyckas göra mål från bakom kasse. Därefter är vi nära att utöka ledningen gång på gång men Kusten är tighta i sitt låga försvar. Med fem minuter kvar av perioden drar Adam Totevski olyckligt på sig en fem-minuters utvisning. Kusten är kliniska i sitt powerplay och dunkar in tre mål innan pausen.

Tredje perioden (1-3)

Vi går återigen ut och tar tag i taktpinnen direkt och fem minuter in i sista perioden kvitterar Isak Wiik assisterad av Christoffer Lindberg. Kusten lyckas dock återigen ta ledningen även denna gången på en kontring. Kort efter Kustens ledningsmål kvitterar Martin Warefelt på egen hand. Strax efter kvitteringen spelar Christoffer Lindberg in till en fristående Adam Totevski som smäller dit ledningsmålet, 6-7. Därefter gör vi en gedigen försvarsinsats och håller undan Kustens forcering.

Matchens lirare blev Tim Emilsson

Tränare Anton kommenterar matchen såhär:

- Otroligt skönt med tre poäng. Känns lite nedslaget efter två perioder då vi ligger under efter ett långt boxplay. Vi reser oss dock igen och spelar fin innebandy över hela matchen. Långa anfall och bra presspel matchen igenom. Allt annat än tre poäng hade varit ett rån. Bra insats av hela laget och extra plus till Tim Emilsson och Ludwig Ljunggren som sliter på i det tysta!