.
Herr

Match mot Warberg i Varberg
2017-10-29 11:12
   Då var andra seriematchen avklarad! Denna gång var det derbymatch mot Warberg IBF. Resultatet skrevs till en förlust med 13-10. En målrik tillställning. Dessa matcher mot Warberg är de matcher som är svårast att förbereda sig inför. Inta mentalt (derby, plus att dessa matcher känns bäst och roligast att vinna) utan mer från ett taktiskt perspektiv. Man vet nämligen inte i förväg vilket lag de väljer att ställa upp med. Är det med några fd SSL spelare, div1 laget, ungdomar etc.? Denna gång var det en kombination av äldre, rutinerade spelare och några yngre förmågor.

Denna match har vi mer eller mindre koll på det mesta av händelserna under hela första perioden och halva andra. Efter första perioden har vi en ledning med 4-0 och där vi "sätter" spelet precis som vi ska Under andra periodens första halva känns det fortfarande stabilt. Under andra halvan av mittenperioden och hela tredje tar Warberg över mer och mer av spelet. Kombinationen rutin, ungdomlig inspiration och den energiboost  de får för varje mål de lyckas göra, gör att vi tillslut får se oss besegrade av ett bra lag.

Sammanfattningsvis kan man se denna match som ett kvitto på hur långt vi kommit i processen med vår egen utveckling. Vi hade kontroll på matchen under en och en halv period. Halva matchen alltså. Detta skulle kunna motsvara vår egen utveckling och var vi står. Vi har kommit fram till "halva matchen" i den processen. Under nästa träning gör vi en genomgång av matchen och tar till oss de lärdomar vi hittar, och därefter fortsätter vi med det vi gjort sedan början, att utveckla vårt eget spel!