Vi lägger en fin helg bakom oss!
2022-01-24 11:00

En tuff helg med mängder av matcher! A-laget spelade i fredags mot Kusten på hemmaplan i division 3 och B-laget spelade både lördag och söndag matcher mot Halmstad i division 4.

Tvååker - Kusten 10-7

Under fredagen tog vi emot Kusten på hemmaplan i division tre. Vårt A-laget är placerat på en andraplats i tabellen medans Kustens division 3 lag ligger i de nedre regionerna.

Att det skiljde några placeringar var mellan laget var också något som syntes på matchbilden där vi direkt tar tag i taktpinnen och börjar rulla boll. Kusten backar hem och det är uppenbart att de vill spela kontringsspel.

Vi tar ledningen i första perioden genom Martin Warefelt och utökar sedan ledningen i första perioden genom Johannes Gunnarsson efter en fin assist av Tim Emilsson. Första perioden slutar 2-0 något som vi inte riktigt känner oss tillfreds med då vi har flera fina lägen.

En bit in i andra perioden utökar vi till 3-0 genom Christoffer Lindberg. Några minuter senare reducerar Kusten till 3-1 och ytterligare några minuter senare gör de även 3-2. Trots att Kusten närmar sig resultatmässigt har vi fortfarande kontroll på spelet och lyckas även pricka in 4-2 genom Johannes. I andra periodens sista sekund lyckas Kusten reducera ytterligare en gång och vi går till pausvila med en 4-3 ledning. I tredje perioden öppnar vi starkt och Adam Totevski smäller in 5-3. Därefter svänger matchen flera gånger. Kusten reducerar till 5-4 och minuten senare zorrar Christoffer Lindberg in sitt fjärde(!!!) mål(dock 2 bortdömda). Strax efter 6-4 målet lyckas Kusten återigen göra mål och det börjar nu bli lite nerv i laget. Vi tar tag i spelet igen och Isak Wiik utökar till 7-5 och sedan gör Martin Warefelt sitt andra för kvällen och vi har nu en 8-5 ledning som känns relativt trygg. Kusten lyckas återigen reducera efter slarv i vår uppspelsfas. Därefter kliver Isak Wiik åter till handlingarna och bankar in 9-6 med 2 minuter kvar att spela. Kusten lyckas återigen reducera en gång innan Wiik gör ytterligare ett mål, denna gången i tom målbur.

Målskyttar:

Isak Wiik 3, Martin Warefelt 2, Johannes Gunnarsson 2, Christoffer Lindberg 2 och Adam Totevski.

Till matchens lirare valdes Andreas Strandberg(bilden) efter ett extremt starkt backspel.

Tvååker B - Halmstad 10-5

Under lördagen spelade b-laget hemmamatch mot Halmstad i division 4.

Siffrorna skrevs till 10-5 efter en riktigt fin laginsats.

Målskyttar:

Martin Warefelt 2, Emil Zander 2, Jonatan Alvarson 2, Aron Ivarsson, Andrea Strandberg, Simon Ferm och Tim Emilsson.

Halmstad - Tvååker B 5-10

Under söndagen åkte b-laget till Halmstad för att åter igen möta Halmstad i herrarnas division 4. Återigen går Tvååker segrande ur striden med exakt samma siffror som gårdagen, 10-5.

Målskyttar:

Simon Ferm 3, Oskar Persson 2, Axel Svensson 2, Lukas Nilsson, Johannes Gunnarsson och Adam Totevski.

Såhär kommenterar tränare, Anton Samuelsson om helgen som varit.

- Skönt med 9 poäng på tre dagar. Fantastisk moral i laget vilket gör det lättare att vinna. Vi spelar ingen bländande innebandy i någon av matcherna egentligen men resultaten får vi med oss vilket är skönt även när man inte spelar på högsta förmågan.

Slutligen vill jag tacka hela laget och alla som ställt upp runt omkring vid denna tuffa helgen. Många matcher som gjort det tufft och det har såklart slitit på spelarna. Nu blir det lugnare träning under måndagen och sedan ska vi nog kunna fira helgens segrar med något skoj efter onsdagsträningen.

Viskadalen - Tvååker 5-6
2021-12-20 16:49

Under söndagseftermiddagen hände serien och herrlaget tog sig till Horred för match mot Viskadalen. Vi möttes i seriepremiären och tog då en komfortabel seger med 8-2.

Då vi fått lite återbud under veckan åkte vi med 10 utespelare och en målvakt vilket är lite tunnare än vi brukar. Vi går dock ut och gör en fin första period och leder efter första perioden med 4-0. I början av andra perioden åker vi på en utvisning och Viskadalen lyckas reducera i powerplay. Repliken väntar inte utan Linus Paulsson smäller upp 5-1 målet i bortre krysset bara 27 sekunder efter Viskadalens reducering.
En stund senare reducerar Viskadalen ännu en gång men även denna gången gör vi ett snabb replik genom Isak Wiik, 2-6. I slutet av andra tappar vi lite fokus och börjar slarva och ta dumma beslut. Det gör att Viskadalen bjuds in i matchen genom att först göra 3-6 och sedan 4-6 precis innan periodpaus.

Tredje perioden inleder med ett nytt mål av Viskadalen efter bara 46 sekunder, 5-6. Efter Viskadalens mål händer inte så mycket utan spelet går utan några direkta chanser till något utav lagen. Med 6 minuter kvar av perioden åker vi ut på en tvåa. I boxplayet tar Christoffer Lindberg bollen och lyckas döda väldigt mycket tid och Viskadalen tar

sig inte till några chanser. Spelet fortlöper utan mål och matchen slutar med seger med 5-6 och nu tar vi lite välförtjänt vila som serietvåa!

Målskyttar:

Isak Wiik, 3

Adam Totevski 2

Linus Paulsson 1

hatten för matchens lirare får Adam Totevski!

New Body leverans
2021-12-07 21:20

Er New Body beställning är klar för avhämtning på torsdag 17-19 i Medborgsrhuset i Tvååker.
Vi önskar att så många som möjligt av er kan hämta er beställning under denna tid. Kan ni inte det så försök att lösa det med någon annan.

Tillsammans gjorde vi en grym försäljning, riktigt bra jobbat!

Korvkalas 🌭🌭
2021-11-21 21:59

Dubbla vinster = Korv med bröd

När herrarna vinner i både Div 3 och Div 4 bjuder tränarna på korv med bröd till laget.

Under de senaste åren har föreningen inte varit bortskämda med en massa vinster, men i helgen vann alla våra seriespelande lag.   Bra jobbat allihopa! ⭐Herr div3, div4, Dam, P06-07, P08,09⭐

På onsdag 19.45 bjuder herrarna in alla vinnande lag till deras korvkalas, föreningen bjuder på korv.

Hoppas att ni vill kika förbi, vi ses i kiosken i Tvååkers Idrottshall!