Dam

Vinst i div1 mot Veddige
2019-10-30
Matchens lirare Josefin Carlsson
Det var en jämn match i söndagens match mot Veddige och inför tredje perioden visade resultattavlan 1-1. Vi vinner tredje perioden med 0-4 och slutresultatet blev 1-5 vilket gladeligen innebär 3 nya poäng på kontot! Vilken härlig start på säsongen! Periodsiffrorna blev (0-0), (1-1), (0-4).

Målskyttar: Michaela Carlberg 2, Josefin Carlsson, Sofia Eliasson, Charlotte Börjesson

”Ett taggat Veddige som söker revansch för förlusten i DM står för motståndet och det är Veddige som även börjar matchen starkast. De får några farliga lägen som vi tackar Elin Thuresson i målet för att de inte gick in. Vi spelar nervöst och slarvar mycket i våra passningar på alla positioner.

Efter en mållös första period kämpar vi på, men utan utdelning. Vi går ner på folk för att försöka öka tempot och gör ganska snabbt mål. Tyvärr släpper vi dock ett ganska strax därefter. I sin helhet så märks det att vi blivit mer trygga i försvarsspelet och det funkar helt okej. Det är inte många gånger Veddige startar uppspel och tar sig igenom vårt försvar, utan deras chanser uppkommer av våra egna misstag och felpassningar. Det är helt klart vårt eget spel som inte fungerar den här dagen.

Inför tredje försöker vi tagga till och verkligen visa att det är vi som vill vinna den här matchen mest. Vi hinner knappt starta tredje perioden innan vi får in ett mål och vi trycker på med energin av målet. Det ger effekt och några fler mål rullar in och vi vinner sista perioden ganska stort.

Vi tar med oss bra försvarsspel och jobbar vidare med uppspelen. Det viktigaste från den här matchen dock, är att vi inte ger upp utan kämpar vidare och vinner matchen trots att prestationen inte är 100%.”

Nästa match för damerna är semifinal i DM på fredag 1/11 mot WIBF i swc kl 19.30. Kom gärna och heja fram tjejerna i Varberg, annars är ni välkomna på nästa hemmamatch som är mot WIBF i kvalserie damer div 1 söndag 10/11 kl 18.00. Vi ses väl då!?