Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
.
Dam

Tvååker Innebandy – Dam

Tvååkers Innebandyklubb bildades 1986 och har ca 290 medlemmar.

Föreningens damlag spelar i Division 1 Halland.


Målsättningen för vårt damlag säsongen 2018/19 är att utveckla ett uthålligt och spelskickligt lag som kan vara med och kämpa om en placering i den övre halvan av tabellen.

Vi har även som ambition att utveckla spelare i ett utvecklingslag i Division 2 Halland.

I utvecklingslaget kommer vi kombinera rutin och stabilitet tillsammans med ungdomlig kvickhet och inspiration.

 

Varmt välkommen att söka mer information.

För information om träningstider och matcher – Gå in på kalender

För mer info om vår dam verksamhet – Gå in på kontakt

 

/Damsektionen

Inför sista div 1 matchen för säsongen
2019-03-09 06:17
Våra damer ska i eftermiddag spela sin sista div 1 match för säsongen, och Onsala är motståndaren.


Vi tog ett snack med tränarna Robin Johansson och Tomas Björklund

Hur är känslan i laget inför avslutningen? "Den tycker vi känns positiv trots många skador och annan frånvaro, dem tjejerna som är uttagna till dagens match är taggade till tänderna och vill göra en bra sista match i div 1."

Vad kan vi vänta oss för typ av match mot Onsala? "Onsala är ett lag som gillar att ha mycket bollinnehav för att sedan blixtra till med snabba och bra avslut. Vi tycker också om att äga boll och bygga vårt spel med tålamod och precision, så det kan bli en jämn nagelbitare som avslut på denna säsong".

Men detta är inte det sista vi får se från Tvååkers damer denna säsong va? "Nej det stämmer, vi har fyra matcher kvar med vårt utvecklingslag som vi ser fram emot. Nästa match är hemma mot Veddige IBK på onsdag kl 19.30".


Dagens match startar kl 16.00 hemma i borgen, varmt välkomna!

Lycka till med avslutningen av denna säsong önskar vi!

En längre sammanfattning av säsongen kommer vi lägga ut när serien är avslutad.
Div1 Onsala borta 9dec
2018-12-15 07:20
Tvååker går in med en bra inställning, har bra fokus och har ett lugn på plan. Vi spelar klokt och har ett bra passningsspel genom hela 1a och 2a perioden. Efter 2 perioder leder vi med 1-3. 
I 3e perioden ökar Onsala takten och gör 4 snabba mål i början av sista perioden, vilket gör att de tar över ledningen. Vi reducerar sedan till 5-5 men Onsala får in 6-5 i ett väl spelat power play sent in i 3e perioden och så slutar även matchen denna söndagskväll. 

Vi sammanfattar matchen med några ord från Hanna Ericsson: 
Vi gör en bra match men det är väldigt frustrerande när vi kämpar och sliter men inte får den utdelningen vi vill ha. 

Matchens lirare har laget ikväll utsett till Emma Fasth som är en väldigt viktigt spelare i Tvååker. Emma peppar alltid på bänken, får tjejerna (och killarna) att göra sitt bästa genom hela matchen och det är precis det hon alltid gör själv! Hon har utvecklats väldigt mycket i år och börjar verkligen få upp självförtroendet på plan! 

// Alonso 

Div1 hemma mot Falkenberg 5 dec
2018-12-15 07:17
Falkenberg har en väl fungerande spelidé och de är väldigt samspelta men i 2 perioder håller vi tillbaka Falkenberg genom ett suveränt försvarsspel. Efter två perioder står det 0-0. 
Falkenberg får in sitt första mål tidigt i sista perioden och vi blir väldigt tillbakatryckta, Falkenberg utnyttjar detta och ökar tempot genom att gå ner på folk, de får stora ytor och vi börjar slå ifrån oss bollarna istället för att passa varandra. 
Vi väljer att ta med oss vårt grymma försvarsspel i period 1 och 2. 

Evelina Henriksson sammanfattar matchen:
Vi höll ihop försvarsspelet väldigt bra men fick inte till dem uppspelen vi vill ha. Tråkigt att vi inte orkar sista perioden riktigt, vi väljer att pressa när vi egentligen kanske borde fortsätta spela klokt. 

Matchens lirare utsåg laget till Malin Botsjö som alltid ger allt hon har på plan, hon ligger alltid på rätt ställe och vid rätt tid. Malin höjer sina lagkamrater och hon jobbar för laget! 

// Alonso
Nyförvärv #4 säsongen 18/19
2018-11-26 08:50
Vi välkomnar Caroline Gunnarsson till Tvååker IBK.

Ass Tränare Tomas Björklund säger såhär om nyförvärvet:”Carro kom till oss i somras med en härlig glädje och visade stor vilja från första stund. Hon valde att ta steget från isen och skridskorna till vår sport och har visat på kort tid att hon är en idrotts och lagspelare. Carro har sina stora styrkor i närkamperna och den stora viljan att hela tiden vilja bli bättre. Ska bli intressant att följa hennes utveckling i Tvååker Innebandy.”

Varmt välkommen till Tvååker Carro!! 
Våra sponsorer
Stöd Tvååkers IBK
Träna med oss!