Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
.
Dam

Tvååker Innebandy – Dam

Tvååkers Innebandyklubb bildades 1986 och har ca 290 medlemmar.

Föreningens damlag spelar i Division 1 Halland.


Målsättningen för vårt damlag säsongen 2019/2020 är att utveckla ett uthålligt och spelskickligt lag som kan vara med och kämpa om en placering i den övre halvan av tabellen.

Vi har även som ambition att utveckla spelare i ett utvecklingslag i Division 2 Halland.

I utvecklingslaget kommer vi kombinera rutin och stabilitet tillsammans med ungdomlig kvickhet och inspiration.

 

Varmt välkommen att söka mer information.

För information om träningstider och matcher – Gå in på kalender

För mer info om vår dam verksamhet – Gå in på kontakt

 

/Damsektionen

Förlust i derbyt
2019-11-13
Matchens lirare, Michaela Karlberg
I fredags gästade Warbergs IBS damerna hemma i borgen. En jämn och tuff match som tyvärr slutade med förlust 2-5 efter periodsiffrorna (0-1), (1-2), (1-2).

Tvåmålsskytt och därmed enda målgöraren för kvällen blev Josefin Carlsson

”Vi börjar matchen starkt och låter inte Warberg skapa mycket, utan vi håller ett tight försvar. Vi får ett par fina kontringslägen, men tyvärr utan resultat. En mycket jämn period där Warberg olyckligt får in ett mål i slutet av perioden och får gå in i andra med en liten ledning.

Vi börjar andra perioden lite sämre än första och hänger inte riktigt med. Det resulterar i en utvisning efter några minuter där Warberg straffar oss med mål i powerplay. De utökar även till 0-3 i andra perioden, men endast några sekunder senare kan vi äntligen trycka dit ett mål och reducera till 1-3 och vi känner att vi fortfarande är med inför sista perioden.

Tredje perioden får vi ett mål mot oss i första bytet och sen  handlar perioden tyvärr mest om utvisningar där vi får känna på både powerplay och boxplay. Vi lyckas inte alls med något powerplay den här kvällen, men vi lyckas dock reducera till 2-4 när det är 10 min kvar. Sen gör vi även 3-4, men målet blir tyvärr orättvist bortdömt. Vi kämpar vidare, men luften går ur oss lite efter det bortdömda målet och Warberg får även sätta ett mål i powerplay med 2 sekunder kvar av matchen och spika slutresultatet 2-5.

Vi visar återigen fint försvarsarbete, men har fortfarande lite kvar anfallsmässigt. Utvecklingskurvan går dock uppåt och det tar vi med oss och fokuserar nu fullt på nästa match!”

fredag 15/11 är det alltså dags igen för nästa match då Vinberg kommer på besök. Då är det bara 3 poäng som gäller för oss, men vi behöver ert stöd så kom och hjälp våra damer till vinst! Matchstart kl 19.00, välkomma!
Vinst i div1 mot Veddige
2019-10-30
Matchens lirare Josefin Carlsson
Det var en jämn match i söndagens match mot Veddige och inför tredje perioden visade resultattavlan 1-1. Vi vinner tredje perioden med 0-4 och slutresultatet blev 1-5 vilket gladeligen innebär 3 nya poäng på kontot! Vilken härlig start på säsongen! Periodsiffrorna blev (0-0), (1-1), (0-4). 

Målskyttar: Michaela Carlberg 2, Josefin Carlsson, Sofia Eliasson, Charlotte Börjesson

”Ett taggat Veddige som söker revansch för förlusten i DM står för motståndet och det är Veddige som även börjar matchen starkast. De får några farliga lägen som vi tackar Elin Thuresson i målet för att de inte gick in. Vi spelar nervöst och slarvar mycket i våra passningar på alla positioner.

Efter en mållös första period kämpar vi på, men utan utdelning. Vi går ner på folk för att försöka öka tempot och gör ganska snabbt mål. Tyvärr släpper vi dock ett ganska strax därefter. I sin helhet så märks det att vi blivit mer trygga i försvarsspelet och det funkar helt okej. Det är inte många gånger Veddige startar uppspel och tar sig igenom vårt försvar, utan deras chanser uppkommer av våra egna misstag och felpassningar. Det är helt klart vårt eget spel som inte fungerar den här dagen.

Inför tredje försöker vi tagga till och verkligen visa att det är vi som vill vinna den här matchen mest. Vi hinner knappt starta tredje perioden innan vi får in ett mål och vi trycker på med energin av målet. Det ger effekt och några fler mål rullar in och vi vinner sista perioden ganska stort. 

Vi tar med oss bra försvarsspel och jobbar vidare med uppspelen. Det viktigaste från den här matchen dock, är att vi inte ger upp utan kämpar vidare och vinner matchen trots att prestationen inte är 100%.”

Nästa match för damerna är semifinal i DM på fredag 1/11 mot WIBF i swc kl 19.30. Kom gärna och heja fram tjejerna i Varberg, annars är ni välkomna på nästa hemmamatch som är mot WIBF i kvalserie damer div 1 söndag 10/11 kl 18.00. Vi ses väl då!?
Tvååker dam säsongen 19/20
2019-10-25 17:00
Delar av årets stora och härliga träningsgrupp
Översta raden från vänster: Therese Gunnarsson, Malin Ljunggren, Mona Glittervik, Caroline Gunnarsson, Malin Botsjö, Jessica Lindberg, Elin Sjölin Ivarsson, Ellen Svensson, Tilde Werner

Mellersta raden från vänster: Ass tränare Emma Fasth, Olivia Severinsson, Josefin Carlsson, Michaela Carlberg, Evelina Henriksson, Cassandra Asterling, Charlotte Börjesson, Daniella Aronsson, Linnea Kuylenstjerna, Tränare Sebastian Kruuse

Nedersta raden från vänster: Rebecka Svensson, Alice Karlsson, Amanda Larsson, Ida Johansson, Maja Skoglund, Lina Röjgren, Hanna Nilsson, Sofia Eliasson

Saknas på bilden: Alexandra Nilsson, Elin Gustafsson, Elin Thuresson, Julia Lindqvist, Matilda Carlsson, Tilda Hägerström
Hemmapremiär div2
2019-10-21 00:37
Glatt gäng efter vinst 9-4.

Känslan att komma in i Tvååker idrottshall och känna lukten, känna atmosfären efter en tids frånvaro är obeskrivlig. Sen kommer alla ni tjejer och fyller upp omklädningsrummet med skratt och viss spänning, ja det har man saknat. 


Vi kommer till match efter förlust i premiären mot Onsala med ny energi och vilja. Redan i omklädningsrummet känns viljan att göra en bra match. 
Vi ledare, Emma och undertecknad, tar beslutet att spela Alexandra som center i en 3e forwardslina och det visade sig att här kanske vi hittat en center till framtiden. 


Vi startar matchen med två backpar och tre linor framåt och matchen hinner knappt börja innan vi gör 1-0. Skön start, och vi rullar på och en stund senare gör vi 2-0! 
1a perioden spelar vi jättebra innebandy, hjälper varandra och får till en hel del fina uppspel och långa anfall vilket resulterar i ledning med 4-2 i paus. 


2a perioden börjar vi lite avslappnat vilket bjuder in Varla till flera farliga lägen. Då Varla inte är sena att utnyttja våra misstag gör de 4-3 ganska tidigt i perioden. Då trycker vi lite på gaspedalen och får in 5-3 minuten efter, bara för att släppa gasen lite igen. Varla kommer tillbaka och gör 5-4, då gasar vi lite och får snabbt in 6-4 som står sig perioden ut. Tyvärr åker vi på en skada och det blir en 5 min utv för Varla som gör att de blir lite rörigt i slutdelen av 2a perioden, men vi reder ut det. 


I 3e perioden går vi på 3 backar och 3 linor framåt vi spelar verkligen för varandra. Hjälper Maja i målet till många enklare räddningar och vinner perioden med 3-0! 
Segern är ett faktum då hesa Fredrik ljuder och glädjen är stor i hela laget och hos oss ledare. 

Matchens lirare blev Cassandra som gör en väldigt bra insats med 2 mål och 2assist! 
Laginsatsen är mycket bra idag och viljan att hjälpa varandra är stor. Det tar vi med oss till veckans träningar och nästa match! 


🔴⚫️🔴⚫️⚫️


Björkis

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 27/10 09:53 
Hem, 21/10 08:00 
Hem, 02/10 06:39 
 
Våra sponsorer
Stöd Tvååkers IBK
Träna med oss!