.
Herr

Fin helg i Tvååkers idrottshall
2021-10-17 21:37

Under helgen har både A- och B-laget spelat seriepremiär. Först ut var A-laget som spelade mot Viskadalen IBK under lördagen. Därefter spelade B-laget mot Varla IBK på söndagen. Båda lagen vann sin match och har därmed full pott efter första omgången.

Tvååker - Viskadalen 8-2 (3-1, 1-1, 4-0)

A-laget tog emot Viskadalen på hemmaplan. En något tunnare trupp än de DM-matcher vi spelat under försäsongen. Ett gäng nyförvärv var på planen och det var ett spelsuget Tvååker när matchen blåstes igång.
Det var en match där vi fick styra och ställa och vi spelade större delen av matchen på motståndarnas planhalva.

Såhär säger tränare, Anton Samuelsson om matchen.

• Vi kontrollerar matchen fullständigt och spelar en fin innebandy. Vi har långa anfall och spelar med tålamod precis som vi vill göra. Sett över hela matchen gör vi en riktigt bra insats även om det var bud på ännu fler mål. Viskadalen ställer upp för försvar i stort sett hela tiden och gör det svårt för oss att hitta målchanser. Däremot så är de inte så starka offensivt utan gör sina mål på våra misstag. Vi är såklart jättenöjda med att premiären är avklarad och tre poäng hemma!

Matchens lirare blev Christoffer Lindberg.

Tvååker - Varla 18-5 (6-0, 4-3, 8-2)

B-laget mötte Varla IBK på söndagkvällen och tog en komfortabel seger med 18-5 och det var egentligen aldrig spännande. Tvååker tog tidigt ledningen i matchen genom Martin Warefelt efter ca två minuter och släppte därefter aldrig in Varla i matchen igen.

Tränare, Anton Samuelsson kommenterar:

• En bra genomförd match och skönt med tre poäng. Det märks tidigt att vi är laddade och får in 1-0 tidigt. Därefter fortsätter vi spela på och sköljer över Varla gång på gång. Vi spelar med långa anfall och är även heta på returer, något som vi tjatat länge på. I andra perioden sjunker vår kvalité lite och det märks att vi börjar bli lite bekväma, dock steppar vi upp i tredje igen och avslutar fint i tredje perioden.

Två gubbar gör fyra mål vardera, Martin och ”Sibbe” och dessa herrar får dela på ”matchens lirare”