.
Herr

Hemmamatchen mot Bräckan
2020-02-09 10:37
Till hemmamatchen mot Bräckan kom vi med 11 utespelare och 1 målvakt. Vi har under träningsveckan varit tvungna att testa nya formationer då sjukdoms- och skadeläget fortsatt gjort att vi har ett par spelare otillgängliga för spel. Det skulle dock visa sig under matchen att det inte påverkade oss allt för mycket.

Period 1 (1-1)
Vi vet att Bräckan är ett väldigt spelskickligt lag och att det gäller att vara med från början. Därför kändes det något tufft när Bräckan gör 0-1 redan efter 18 sekunder, ett snöpligt mål som oturligt nog rullar in efter ett skott från höga slottet. Perioden fortsätter fram till 17 minuten då vi kvitterar till 1-1 efter ett skott utifrån. Såhär långt in i matchen kändes det som att vi hade bra koll på Bräckanspelarna och vi vann många dueller. Vi skapar flera lägen men utan att det resulterar i något mål.

Period 2 (0-4)
I periodpausen var känslan god och vi pratade om vikten av att fortsätta göra det vi gjorde bra ännu bättre samt förvalta våra målchanser mer. I andra perioden kommer Bräckan ut och gör det väldigt bra och vi går ifrån vårt spel en aning, vilket resulterar i att Bräckan drar ifrån till 1-5 innan denna perioden är slut. Vi har fortsatt svårt att utnyttja de chanser vi skapar och får inte in bollen i de avgörande lägena. I den avslutande delen av perioden lyckas vi dock komma tillbaka och få mer rytm i vårt spel på nytt.

Period 3 (5-3)
Tredje perioden får till motsatt mot de första två en bra start för oss. David reducerar till 2-5, även detta målet ett skott utifrån där vi gör ett bra jobb framför Bräckans målvakt. Bräckan gör ett litet ryck och går ifrån till 2-7 och matchen kändes för någon sekund avgjord. Därefter börjar vi en upphämtning. Spelmässigt hade vi gjort det bra men nu kom även målen också. Inom loppet av 7 minuter gör vi 4 mål vilket gör att spänningen till matchen är tillbaka. Vi började bli mer desperata och tog mer skott än tidigare under matchen. Tyvärr kom denna upphämtningen något försent och matchen slutar 6-8 till Bräckans favör.

Summering
Idag gör vi en bra match och trots förutsättningarna går alla in med bra inställning. Många har ej spelat ihop tidigare men under matchens gång blev spelet bättre hela tiden. Med lite högre effektivitet i de avgörande lägena är jag övertygad om att vi hade fått med oss poäng i denna matchen. Väl värt att avrunda med är att Erik W gör en suverän match i målet under kvällen med ett flertal riktigt vassa räddningar! Roligt att se.