.
Dam

Förlust i Onsala för div1
2019-11-29 06:00
Damerna i div1 åkte i söndags kväll till Onsala för ett spännande möte där båda lagen tampas om en topp 4 plats i serien. Det blev tyvärr förlust med 4-1 och därmed lite tuffare för Tvååker att nå en topp-placering i tabellen. Periodsiffrorna blev (2-0), (2-1), (0-0).

Målskytt på straff: Charlotte Börjesson

Matchens lirare blev Elin Thuresson i mål som gör många fina räddningar

Vi tog ett snack med nr 77 Charlotte ”Lotten” Börjesson efter matchen för att reda ut kvällens möte.

”Ni åkte till Onsala med vetskapen att det är lite vinna eller försvinna till kvalserien 1:1 efter jul, hur var känslan i laget innan matchen?”
- Jag tycker vi har en bra känsla i omklädningsrummet innan matchen! Vi vet att det är en viktig match och att Onsala är ett bra lag vilket vi nästan bara ser som en fördel då vi märkt att vi presterar bäst innebandy de matcherna då vi möter duktiga lag och vi slipper att vara det på förhand givna bollförande laget! Vi vet att det är en viktig match och det känns som att alla är taggade! Uppvärmningen startar lite knackigt men efter en ring med gott snack och pepp tar vi tag i det och gör den riktigt bra efter det!

”Onsala tar ledningen med 2-0 i första perioden, var det en rättvis ledning?”
-Vi har lite svårt att komma in i matchen! Vi kör 2-2-1 vilket vi gjort några matcher tidigare och det har fungerat bra! Men just idag tycker jag vi iallafall i min femma har svårt att få kontroll på dem! Vi går efter en stund in i perioden över till 2-1-2 vilket känns bättre, men det är ändå Onsala som är det bollförande laget i större delen av perioden och jag tycker vi ska vara nöjda med bara 0-2 i periodpaus!

”Ni får en chans att reducera genom en straff, hade ni utsett straffläggare sedan innan?”
-Ja, vi har sedan några matcher tillbaka haft Josefin ”Josse” Carlsson som straffskytt, då Ljungan som tidigare haft den uppgiften är gravid och inte spelar längre.

”Andra perioden bjuder på ytterligare en straff som du får ta den här gången. Var det med stor press eller kändes det lugnt?”
-Alltså jag ska vara helt ärlig och erkänna att jag inte älskar att lägga straffar! Har aldrig gillat och kommer antagligen aldrig att göra det! Nu hade dock Josse lagt en och ville inte lägga igen och det var ingen som direkt kände sig manad att ta den, så det slutade med att laget tyckte att jag skulle lägga straffen. Så lugn var jag absolut inte!

”Du går bara fram och placerar bollen och gör Tvååkers enda mål, grattis! Hur var känslan när du satte den?”
-Jag bestämde direkt när jag gick fram till bollen att jag skulle gå på ett snabbt handledsskott för att inte tveka när jag väl kommer fram till målet! Det är ju alltid skönt när man ser att bollen går in och det var en lättnad att den satt och därmed gjorde så att vi jämnade ut till 2-1.

”Ja, genom din straff reducerade ni till 2-1 och var på gång, hur var känslan då?”
-De första 10 minuterna i andra tycker jag vi spelar fantastiskt innebandy! Vi har helt annat flow i spelet och kommer verkligen ut som ett nytt lag. Vi har två stolp- och ribbträffar men tyvärr lyckas vi inte att få in bollen. Istället kroknar vi lite och det känns som att Onsala har betydligt mycket mer vilja, kraft och ork i kroppen än vi, vilket till slut ger utdelning för dem och de gör 3-1 och 4-1 innan periodpausen

”I tredje får ni chansen att komma ikapp med två powerplay, men båda utan utdelning. Vad var det som inte stämde?”
-De spelar med en väldigt stor box och pressar oss högt! Vi hade innan matchen bestämt oss för att styra med pointuppställning ifrån mittplanen, men de täckte av oss jättebra. Vi blev paralyserade när vi inte hittade fram med bollarna och fick inte till något bra alls. I efterhand hade vi haft betydligt lättare att styra powerplayet bakom deras mål, men det är lätt att vara efterklok! Katastrof powerplay som man bara vill ta lärdom av, glömma och gå vidare ifrån!

”Det blev förlust med 4-1, hur summerar du er prestation?”
-Onsala är det bättre laget i matchen! Det är tyvärr bara att konstatera! Vi har lägen att sätta och hade vi fått in några bollar där i början av andra perioden då vi hade vårt flow så hade matchbilden blivit helt annorlunda, det är jag säker på! Men nu blev det inte så och det känns som Onsala vinner rättvist denna kvällen!

”Nästa match är på fredag mot Träslövsläge, vad tippar du i den matchen?”
-Jag tror att det blir en tuff och jämn match. De har många unga och riktigt duktiga spelare, men jag tror att vi är strået vassare och att vi vinner med 6-4!