Dam

Tuff match slutar med vinst!!
2019-11-18
Kvällens härliga gäng som vänder två underlägen under matchen och fixar vinsten
Det blev en jämn match på fredagskvällen när Vinbergs IBS gästade borgen. Vinberg som ännu inte har en vinst, ledde första perioden och var definitivt laget som såg närmast ut att ta hem 3 poäng. Tvååker jobbar sig successivt in i matchen, tar ledningen i slutet av tredje perioden och lyckas hålla det till matchen är slut. Vinsten är ett faktum och slutresultatet blev 5-4 efter periodsiffrorna (0-2), (2-0), (3-2).

Kvällens målgörare: Josefin Carlsson 2, Charlotte Börjesson 2, Alice Karlsson

Matchens lirare blev för kvällen Sofia Eliasson som gör en otrolig kämparinsats.

”När matchen startar så är vi någon annanstans den här kvällen. Ingenting fungerar, det är lojt och inget tempo. Vi övervägde en time-out efter bara några minuter. Vi står och ser på när Vinberg gör både ett och två mål och det var inte roligt snack i omklädningsrummet efter första perioden.

I andra går vi ner på folk för att försöka trampa igång tempot och få till stabilitet och ett bättre spel. Andra börjar inte bra, men vi växer något med uppgiften och ju längre in i matchen vi går, desto bättre blir det. Vi får till många farliga målchanser och vi känner att vi är på gång. Efter utvisningar i båda lagen lyckas vi sätta ett mål i spel 4 mot 4 och kort därefter i powerplay kvitterar vi strax innan periodslut.

Lika efter två perioder och det är i tredje perioden det kommer avgöras. Vi ändrar om lite i femmorna och tar för första gången ledningen i matchen. Vinberg lyckas dock kvittera strax därefter och några minuter senare tar de återigen ledningen. Frustrationen stiger på bänken, men en stark vilja, kämparglöd och rutin ger utdelning och kvitteringen är ett faktum. När Vinberg drar på sig en utvisning gör vi återigen mål i ett väl spelat powerplay och har ledningen med några minuter kvar! Vinberg tar time-out och försöker få till en kvittering, men vi håller tätt resten av matchen och vinsten blev tillslut vår!!

Det är så viktigt att vi kan vinna och ta 3 poäng fastän vi gör en katastrofdålig start och ligger under delar av matchen. Den styrkan och känslan tar vi med oss. Vi lägger dock det mesta av den här matchen bakom oss och fokuserar framåt!”

Nästa match för damerna div 1 är borta mot Onsala söndagen 24/11 med matchstart 17.30. Då vet vi att vi kommer bjuda på bättre innebandy och därmed väldigt goda chanser till 3 nya poäng. Kom gärna och stötta oss då!