Samling:18:00
Bra avslutning på div 1
2018-03-10 14:24
4-4 i damernas sista match för säsongen!

Vårt damlag fick med sig ett lika resultat hem efter en tuff kamp borta mot Bua. Tjejerna kom ut och spelade fartfyllt i början av matchen. Bua hängde med bra, vi hade dom farligaste och flesta avsluten men det var Bua som tog ledningen efter 13:15. Sen kom en kalldusch tre minuter senare när Bua lyckas göra 2-0. Första perioden slutar 2-0 till hemmalaget.

02:26 in i andra perioden gör Bua 3-0 och uppförsbacken ser tuff ut för våra tjejer, men dom fortsätter att kämpa på och tillslut kommer reducerings målet, 05:10 gör Therese Claesson mål. En dryg minut senare gör Emelie ”Alonso” Lundmark 3-2, och det känns som att Tvååker för matchen tydligt. Det blir varsitt mål till i perioden och ställningen är 4-3 till Bua inför tredje.

Våra damer är riktigt bra i tredje perioden och efter 06:28 så sätter Charlotte ”Lotten” Börjesson dit kvitteringen efter ett riktigt drömpass från kapten Elin ”Ketchup” Gustavsson. Och så slutar matchen, i förlängningen är våra damer dom som är absolut närmst en seger men det står 4-4 på tavlan när slutsignalen ljuder.

Vi pratade med Tränaren Robin Johansson efter matchen, hur kändes matchen? :
”Jag tycker vi startar helt okej, tyvärr får vi ingen utdelning på alla våra chanser medans Bua är väldigt effektiva. Men det är ett sånt grymt självförtroende och en härlig lagkänsla i detta gänget som var med ikväll, så jag och Björklund var aldrig oroliga! Vi vet helt enkelt vad detta laget är kapabelt till! Alla 14 som var med ikväll gör ett hästjobb verkligen, och alla deltar på ett eller annat sätt. Även om man sitter en stund på bänken så peppar man dom andra tjejerna och det är precis så vi vill ha det, ingen gnäller och istället är vi inställda på att komma ikapp Bua! Och det gör vi tillslut men tyvärr lyckas vi inte avgöra i sudden.”

Kapten Elin ”Ketchup” Gustavsson säger såhär: ”När vi kommer ut efter första perioden så ligger vi under med 2-0. Detta är vi såklart inte nöjda med så alla tar sitt ansvar och går ut och tar tag i matchen vilket resulterar i att vi gör tre mål i andra perioden och då är vi helt plötligt med i matchen igen.

Inför 3e perioden ligger vi under med 4-3.
Det är en jämn match rakt igenom i alla perioder. Bua står upp högt på oss och vi tvingas till att agera snabbt för att kunna kontra snabbt på ett väldigt långt bualag, detta löser vi stundtals väldigt bra. När vi spelar säkert och behåller lite kyla i magen så kan vi spela vårat spel och etablera ett bra anfallsspel som resulterar i mål. Det vi tar med oss från denna matchen är att vi rycker upp oss och hämtar tillbaka i från underläge och viktigast av allt vi ger aldrig upp utan bitter ihop och kämpar oss igenom tre perioder plus förlängning. Jag vill lyfta fram hela lagets insatts i denna matchen som kämpar för varandra hela matchen igen.”