SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell
Vi i Tvååkers Innebandyförbund arbetar efter Svensk Innebandys Utvecklingsmodell. Vi vill att så många som möjligt av våra ledare går olika ledarutbildningar, så att vi mer och mer kan utveckla denna modell i vår verksamhet.
En ledare i varje lag måste ha gått en Grundutbildning men vi förespråkar att ALLA våra ledare går den och att fler och fler även går fortsättningsutbildningarna.
Vad är SIU-modellen?
Nedan ser ni förordet i Svensk Innebandys Utvecklingsmodell, som är skrivet av Svenska Innebandyförbundets ordförande, år 2011 då modellen togs i bruk.

Svenska Innebandyförbundet är en folkrörelse. Det är kraften och glädjen i våra föreningar från Ystad till Haparanda som gör innebandyn till den roligaste idrottsupplevelsen. Kraften och glädjen kommer ur möjligheten att tillsammans forma och utveckla föreningens verksamhet. Kraften och glädjen kommer också ur tävlingens nerv och tillfredsställelsen att nå sina mål. Den kraften och glädjen finns hos alla som spelar innebandy. Alla vill utvecklas. Alla vill lyckas.
Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) gör det möjligt för alla att utvecklas och lyckas. På sin nivå, utifrån sina förutsättningar. För att nå dit krävs att alla vi som leder innebandyn, oavsett roll, måste anamma SIU och låta det styra vår idrottsliga verksamhet.
SIU är vår filosofi.
Häng med, nu skapar vi framtidens innebandy tillsammans!

Lars-Gunnar Tjärnquist Ordförande Svenska Innebandyförbundet


Vad är SIU?

¤ Skapa förutsättningar/intresse för ett livslångt idrottande

¤ Hur?
   - är någonting kul så fortsätter jag med det

¤ Hur blir det kul?
   - när det är utifrån mina förutsättningar
   - när jag känner att det är utvecklande
   - när jag har möjlighet att påverka
   - när jag känner gemenskap, glädje och samhörighet
Filmen om SIU

SIU-modellen i bild

 
Våra sponsorer
Stöd Tvååkers IBK
Träna med oss!